Zašto razgovaramo o hormonima se odnose na težini?

Zašto razgovaramo o hormonima se odnose na težiniU ovom blog, nikad nisam pozvao na težinu uzrokovana neravnoteže hormona. Međutim, ovo uzrok nabijanja kilaže je relativno zajedničkog. I to nije riješen do jednostavno poziva da osnovnih pravila prehrane. Ima više od toga.

hormoni često ubrzava na težini. Na primjer, neke zene se gomilao je funti tokom trudnoće, i držite ih nakon isporuke. Za druge, to je činjenica da uzimaju pilulu ili da zaustavi pilula (ili nekih drugih “hormon zamjena terapij”) koja izaziva težini.

U generale, mnogo žena se ugojiš u periodu koji vodi do menopauzi, to je da, od 40 godina. Ovaj trend je izraženo, naravno čak i više u menopauzi sama.

Često, to je težinu u telo menja, vise od ukupnog težinu tijela…

Zašto promjena tijelo dolaze u tom periodu života ? Kako da obuzda svoju efekte ? To je ono što vidimo u ostatak ovaj članak.

Hormoni težinu daju oblik kruške i jabuke

Prvo da pogledamo kruške u obliku. Odakle je ovo ideja da pričamo o jabuke i kruške ? Samo zbog činjenice da je oblik kruške (i jabuku) pokazuje vrlo dobro oblik tijelo kada je podnio viška oestrogen, ženski spolni hormon.

Zapravo, kad si viška težinu u kukove i bedra, tvoje telo je u oblik kruške. I to je verovatno zato što ti lagano pomera telo prevelika doza estrogen je da u ovom obliku.

Naprotiv, da tvoje telo treba jabuka telo, to je zato što ti imaš viška androgens koja su muški hormoni. U ovom trenutku, dobijate težinu u gornjem delu tela, do veličine.

Gde su ovi viška hormoni uticati na tvoje težine ?

Ponovo, kao i mnoge druge oblasti, nismo svi jednaki. dio razlike u obliku (apple-kruška) to se može primijetiti između svaki pojedinac je zbog genetika.

Ali još jednu zabavu od ovih razlike može biti objašnjeno do način života. Ovo je dobra vijest, jer to znači da možemo pokušati “ukloni sudbina” promjenom je navike.

Kremu i androgens

Na primjer : sve aktivnosti i sve hranu stimulira na nadbubrežnoj žlijezde rezultat u oslobađanje veću količinu nadbubrežnoj hormoni, poput kortizon ili adrenalin, ali i androgenic –hormoni da povećanje težine u gornjem delu tela (jabuka).

Ako imaš stresno život, gdje ti je aktivnost je baziran na takmičenju, tvoj stil života ima šanse da stimuliše abnormalno nadbubrežnoj žlijezde. Ako si ti u ovom slučaju, ti si definitivno treba da izbjeći jesti uvijek stimulanse (kafa, caj, čokoladu, cigare,…), koji poboljša aktivnost na nadbubrežnoj žlijezde.

Estrogen

Hormoni-težinu-daju-oblik-kruške-i-jabuke

Višak kortizon također oslobađa jako velike količine estrogen, što može biti odgovoran za težinu.

U žene, ovo je balans između estrogena … i progesteron da je važno. a To je da, ako je višak estrogena, to je često, jer tamo ima nije dovoljno progesteron koja ima ” protuteže “, bez loše igre riječima

Međutim, kao progesteron je pušten samo jajnika tokom ovulacije, kada je ovulacije (menopauzi), tamo su gotovo da nema progesteron u tijelo. Tako da estrogen će nastaviti da radi i promovirati spuštanje od slojeva debela na kukove i bedra.

To je razlog zašto mnogo žena se ugojiš na ovim prostorima, tijela nakon 40 godina.

Žene nisu samo oni patiti, ponekad, sa viškom estrogena. Muškarci također mogu biti žrtve ovakve viška. Ovo je posebno slučaj kada količinu testosterona (muške hormone je relativno nizak, od testosterona smanjuje efekte féminisants od estrogens.

Sada je da razumiješ “štetu” to može proizvesti višak estrogena, bit će ti drago da naučiti da ako imaš moć bogata meso, mliječnih proizvoda i, hoćeš li uzeti hranu koja sadrži previše pesticida, ti promovirati nadmoć estrogen u tvoje tijelo…

Vjerojatno znate : štitne žlezde se nalazi negdje u grlo i oslobađa hormon (tiroksin) odgovoran za stopu metabolizam. Kako ? Do stimulacija ćelije da aktivira proizvodnju energije.

Možda da ponekad nešto nije u štitne žlezde usporiti proizvodnju tiroksin. U ovakvim slučajevima, tijelo raste jer metabolizam je modifikovani.

Bilješka da je višak oestrogen može da izazove poremećaje štitne žlezde.

ZaključakZaključak

Ako misliš da je to što si debela ima veze sa tvojim hormon ravnotežu, ohrabrujem te da naći endokrinolog (specijalista u hormoni) tako da može nositi sa najviše uspjeh moguće sa tvojim hormona.

To rekao, neke osnovne maltene već mogu da ti pomognem da prirodno stanje je da ti hormoni :

  • Li ponovo upotrijebi nikad plastične boce vode. Oni sadrže estrogena koji je sve više i više uključen u vodu kao oni su koristili. u
  • Uzmi redu količine osnovne masne kiseline. Kao što smo već video u ovaj članak, ove masne kiseline dolaze uglavnom iz semena i njihove ulja. u
  • Hraniš ih koliko god je moguće, za organske proizvoda izbjeći hemikalije koja su neželjenih efekata na hormonima
  • Izbjeći pilule
  • Sa način za miran život (non-naglasio) i izbjeći stimulanse kao kafu, čaj, čokoladu, itd
  • potrebno puno vitamina i jesti voće i povrće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *