U vegetarijanska ishrana

U vegetarijanska ishranaNajviše osnovna nivoa, ovo izgleda više kao izbor, životni stil, filozofiju … Ali je takođe dijetu da se koristi u redu da izgubiš na težini. Ovaj plan je tvoja filozofija ili tvoj zadnji dijetu program ? Fourchette & Bikini te uputili u pravom smeru !

U vegetarijanska ishrana: prirodni način!

U vegetarijanska ishrana ne datum od danas. U stvari, još od antičkih vremena, neki filozofa grci su stavili u zeleno !

Imaš shvatio, da postaneš vegetarijanac nije uobičajeno hranu koja je prvi zadatak je da izgubiš na težini, čak i ako, naravno, vegetarijanska ishrana zapravo smrša i pomaže držite liniju. Vegetarijanac dijeti je prvo i najvažnije filozofija koja je spasiti meso za životinja hrani drugačije: ne jedem meso, ili ribama.

U vegetarijanska ishrana je najčešće, naziva ovo-lacto-vegetarijanstvo, je bazirana na potrošnje voće i povrće (bogata vlakna i vitamine i minerale) to uključuje i jaja i mliječnih proizvoda koji su niže debela kao mleko, jogurt, i svježi sir. To uključuje porcije srčano pecivom kruh, žitarice i pastu, umjerena potrošnje sjemenki (biljke čija je voće je sadržano u loju), lud ili seme. I žumance bi trebao biti rijetko se koristi.

Trebalo bi, dakle, izbjeći troši hranu to su bogate toliko masnoće i holesterol poput mesa : govedinu, lamb, svinjetina, pile, ručak mesa i ribu proizvoda : riba, rakova. Kafu, čaj i alkoholna pića pružamo nekoliko hranjive tvari ali oduzeti osnovne hranjivih tvari. U vegetarijanska ishrana se sastoji uglavnom od piti vode!!!

Pazi da ne budes zbunjen sa veganska ishrana, koje se razlikuje od vegetarijanska ishrana jer to ne uključuje jaja, mlečne proizvode i sve životinjskih proizvoda (osim dušo).

Zdravo vegetarijanska ishrana mora saradnik u toku jelo :

 • zrnca i grahorice
 • leguminous i oleaginous voće i jaja
 • ili hrane žito kuhala sa mliječnih proizvoda (na primjer, griz ili pudinga, pasta sa sirom…)
 • ili hrane žito kuhala sa jaje (ili povezan sa ribu ili školjke za neke vegetarijanci koji dozvoliti ribe)
 • Ti također moraju biti sigurni da jedem :

– bar 5 voća i povrća dnevno

– 3 mliječnih proizvoda

– 3 tbsp dnevno od ulja bogata dobro masne kiseline (maslinovog ulja, rapeseed, soja, orahe, itd.) ili nafta dijetalna uravnotežen miks.

Postoje naravno nekoliko varijante vegetarijanska ishrana, neki ne dozvoljavaju biljke i jaja (ovo-vegetarijanstvo), a drugima dopustiti samo biljka, mleko i mliječnih proizvoda (lacto-vegetarijanstvo), ili drugih pravila i zabrane meso, jaja i mliječnih proizvoda ali dozvoliti ribu (pesco-vegetarijanstvo), a drugima dopustiti samo biljke i peradi (pollo-vegetarijanac) …

Onda, idi na to ?

Prednosti: To je dobro za menePrednosti To je dobro za mene

Naravno da kaže voće i povrće kaže da je visok uzimanjem vlakna i hrana ! Hrana biljnog porekla donosi samo dobre stvari za tvoje tijelo, tako da ti kažem da zeleno !

Činjenica uklanjanja mesa smanjuje unos od masti iz životinjskog porijekla, ovo može biti loše masti. Ovo pomaže izbjeći elevacija u nivoe u krvi loše holesterol i promovira prevenciju bolesti srca.

Jer ovo, vegetarijanska dijeta manje visoki krvni pritisak, osteoporoza i tip 2 dijabetisa. Naravno, ovo dijetu nizak u kalorija mogu da mršavite ili stabilizirati.

Protiv : planove vegetarijanac neuravnotežen

Zbogom meso i mali veličine ujeda sočno u holesterol, i loš za naše zdravlje !

Loše ? Ne mnogo, tokom vegetarijanska ishrana, postoji potreba za praćenje količina proteina na svaki obrok. Rizik od nedostatak je uvjek prisutan kada izvadimo iz naše dijetalnu hranu to su bogati u odlažu kao što su proteina, željezo ili kalciju … poklon za meso.

Ko kaže da povrce i voce također kaže da je novi način na koji kuvaš, da te da razmisliš o kako si pripremite jela. Osim toga, čak i ako smo to čuli za sve više i više novi trendu mjesta, što predlažete da je odbor to bio i to je dobro, to je uvijek teško pratiti ovo dijetu izvana.

Tipičan dan za vegetarijanska ishrana!

Tipičan dan za vegetarijanska ishranaDoručak :

– Vruće piće (zeleni čaj, slabe kafe … ili čaja)

– 2 komada wholemeal kruh

– 1 voće

Ručka :

 • Salata od sirovo povrce različite
 • Tanjir gratin paw
 • 1 jogurt

Colation :

– 1 curi ili Parče wholemeal kruh

– Popij čašu vrućeg

Večera :

 • Supa od sočiva
 • 1 tanjir pirinač sa paradajz
 • 1 sos od jabuka.

Vegetarijanac koji je u roblje ?

U vegetarijanska ishrana je namijenjen za ljude koji su napravili izbor da ne jedu meso prema njihovim moralna presuda.

To je namijenjen i za sve one koji žele da usvoji određeni način života, i oni koji žele da se vratim u formu kroz organske i zelene !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *